EFORT VS. SCAFANDRII

Nu stiu prin alte parti cum este, dar stiu ca la noi este o cutuma straveche legata de sansa la viata a puilor nou-nascuti, eventual intarcati. Nu inteleg de ce oameni, care nu sunt si nu au fost inchisi intre pereti capitonati, iau decizii de a fi sau a nu fi. Si in loc sa recurga la solutia simpla, scurta si cel mai putin dureroasa, ei aleg metoda pe care din motive numai de ei stiute pare cea mai la indemana. Vorbesc aici despre sterilizare si ucidere. Pentru ca pana la urma despre asta este vorba. Fie ca sunt proaspat nascuti, fie ca sunt intarcati si ajung la momentul in care trebuie hraniti din resurse proprii, puii sunt ucisi, prin diferite metode. Cea mai utilizata, care a devenit spre rusinea noastra si o vorba prin care le rezuma pe toate celelalte, este scufundarea. Iar vorba “i-am facut scafandrii´´ este o pata pe constiinta noastra ca umanitate. Sunt multe alte metode prin care puilor nascuti fara vina lor le este suprimat dreptul la viata, poate chiar inainte sa ajunga sa ia prima inghititura de lapte matern, sau sa simta mirosul mamei.

Dar aici este vorba despre altceva. Despre efortul altor oameni educati in alte civilizatii care reusesc sa ofere celor mai norocosi un viitor sanatos. In alte parti viata este la fel de pretioasa fie ca vorbim de oameni fie ca vorbim de caini. Si se fac eforturi considerabile ca ea sa abia parte de respectul care se cuvine.

Pe scurt povestea celor care au avut noroc, este urmatoarea:

Intr-o dimineata 9 pui au fost gasiti in saci de rafie legati. Mai repede decat se misca birocratia romaneasca, ei si-au gasit stapani in Germania si Olanda. Poza lor a fost distribuita pe retele sociale de peste 800 de ori in doua zile. Si in final au ajuns fiecare intr-un loc mai bun decat cel din care au plecat.

Dar ei sunt cei mai norocosi. Nu ne putem imagina numarul celor care nu reusesc sa treaca de primele ore/zile de viata. Doar pentru comoditatea si nepasarea celor mai multi. Ne putem pune speranta ca generatia viitoare va renunta la aceste metode mai mult decat incalificabile.

Efortul logistic, uman si financiar vs. o punga innodata la gura si o vale curgatoare. Voi ce alegeti?

Pana una alta, ne bucuram de soarta celor 9.

P.S.

Vom reveni cu fotografii.

2014-02-15 Home, Salvati cainii strazii 0 1329

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

Blog categories

Tags

TVA

Latest Comments

No comments

Blog archives

Compare
Continue shopping Compare

has been added to your wishlist.

Continue shopping My wishlists